Hürriyet, Cumhurbaşkanlığı ile Yargıyı karşı karşıya getirmeye çalıştı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet gazetesinde 8 Haziran 2008 tarihi itibariyle, Oya Armutçu imzasıyla bir haber yayımlandı. Söz konusu haberde, Cumhurbaşkanlığının protokol listesini değiştirdiği ve Yargıtay ve Danıştay üyelerini protokolün alt tarafına attıkları belirtilmekteydi.

OYA ARMUTÇU NE DEMİŞTİ?

Söz konusu haberde dikkat çeken ifadeler şu şekildeydi

"8 Mayıs 2008'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı yeni protokol listesinde Yargıtay ve Danıştay daire başkan ve üyeleri, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel Sekreter yardımcılarının gerisine alındılar."

"Yeni düzenleme yargı camiasında büyük rahatsızlık yarattı. "

"Yeni protokol listesinde, yargı mensuplarının alt sıralarda kalması dikkat çekti. "

"Yargı mensupları 51. sırada olan ve yerini koruyan Diyanet İşleri Başkanı'nın 6 sıra gerisinde kaldılar."

CUMHURBAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı, Hürriyet Gazetesinin söz konusu haberine ilişkin olarak, dün akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başkent Protokol listesindeki değişikliğin, yargı mensuplarına karşı ve onları alt sıralara kaydırma işlemi gibi gösteren söz konusu haberlerin iyi niyetle bağdaşmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı yaptığı değişikliği şu ifadelerle açıkladı:

"Bu değişiklik ile daha önce 50. sırada yer alan TBMM Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterinden sonra ve Başbakanlık Müsteşarından önce gelmek üzere 34. sıraya alınmış ve daha önce listede bulunmayan TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılarından sonra gelmek üzere 53. sıraya ilave edilmiştir. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürü (Vali) unvanı 43. sırada bulunan unvanlar arasına eklenmiştir"

"Yapılan değişiklikle, sadece yüksek yargı organlarının üyeleri değil, Başbakanlık Müsteşarı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, Ankara Valisi gibi 50. sıraya kadar olan unvanlarla 53. sıradan sonra gelen Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı, Tümgeneral/Tümamiral, Başbakanlık ve Bakanlık Müsteşar Yardımcısı, Devlet Personel Başkanı ve izleyen unvanlar da birer sıra aşağıya kaymıştır."

MEĞERSE TÜM UNVANLAR BİR SIRA AŞAĞI KAYDIRILMIŞ

Cumhurbaşkanlığının açıklaması çok net bir şekilde, TBMM Genel Sekreteri ve yardımcılarının Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterinden sonra gelmek üzere bir düzenleme yapıldığını göstermektedir. Bu yeni değişiklikten dolayı da tüm unvanlar bir sıra aşağı kaymıştır.

Tüm unvanlar bir sıra aşağı kaymış iken, Hürriyet gazetesinin yargı mensupları ile Cumhurbaşkanlığı makamını karşı karşıya getirmeye çalışmasının, bir izahaı bulunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber